NAŠA VINA

pjer cetinka brut

Pjenušavo vino proizvedeno tradicionalnom metodom vrenja u boci, od izvorne sorte otoka Korčule –cetinke. Nježnih mjehurića, vino je ugodno, svježe, lagano. Idealno ljetno vino.

KARAKTERISTIKE: svijetlo žute boje s nježnim zelenim odsjajem. U mirisu se osjete citrusi i vinogradarska breskva. Nježno, profinjeno i pitko pjenušavo vino.

ALKOHOL:  11,5 %

POSLUŽIVANJE: preporučamo za aperitiv, uz mladi kozji sir s breskvom carpaccio od bijele morske ribe.

cetinka bačić

Vino proizvedeno od istoimene autohtone sorte otoka Korčule. Vrlo nježno, svježe, lagano i lepršavo vino. Ako se vino može staviti u kontekst bajke onda bismo cetinki dodijelili ulogu nježne vile.

KARAKTERISTIKE: svijetlo žute boje s nježnim odsjajem na zeleno. Mirisom podsjeća na vinogradarsku breskvu koja je u okusu još izraženija.

ALKOHOL: 11,5 - 12%

POSLUŽIVANJE: preporučamo koktel sa svježom breskvom kao aperitiv prije jela.

kalina cuvée

Kalina je naziv poljoprivrednog posjeda na kojem je ime obitelji Bačić zapisano preko 700 godina. Kalina Cuvée nastaje sljubljivanjem izvornih sorti regija srednje i južne Dalmacije: cetinke, pošipa i dubrovačke malvasije.

KARAKTERISTIKE: zlatno žuta boja zelenog odsjaja. Mirisom se otvara prema koštunjavom voću; breskvi, marelici i bademu. Vrlo je ugodne svježine, blago slankastog završetka.

ALKOHOL: 12 - 12,5%

POSLUŽIVANJE: dobro se slaže s ribljim predjelima i raznim jelima od ribe.

pošip bačić

Pravilnim odabirom termina berbe postigli smo sklad alkohola i kiselina te dobili svježe i harmonično lagano vino koje svojom originalnošću opravdava glas ponajboljeg bijelog vina u Hrvata.

KARAKTERISTIKE: vino je blistave, slamnato zlatnožute boje, dok se ljulja u čaši ostavlja trag vinskih suza po stijenkama. Punog je i osebujnog okusa svojstvenog aromi svježe marelice, smokve i mindela.

ALKOHOL: 13 - 13,5%

POSLUŽIVANJE: zbog umjerenih kiselina savršeno pristaje uz sva jela od ribe, školjki i bijelog mesa. Najbolje je kada je servirano na 12-14°C.

grk bačić

Grk je autohtona bijela sorta otoka Korčula. Ima funkcionalno ženski cvijet te se zbog oprašivanja u vinogradu sadi uz plavac mali. Stoga mladice Grka i Plavca malog na etiketi Grka simboliziraju brak između te dvije sorte.

KARAKTERISTIKE: suho vino zelenkasto žute boje, zrele voćne aromatike uz nježne herbalne nijanse, harmoničnog i kompleksnog okusa sa izraženih sortnim karakteristikama gorkastog završetka

ALKOHOL: 14%

POSLUŽIVANJE: dobro se slaže uz školjke te razna jela od ribe

malvasija dubrovačka bačić

Malvasija dubrovačka osebujno je i veoma zanimljivo vino. U vinogradu je dosta zahtjevna jer je bujnog rasta što zahtjeva dosta ručnog rada. Ima vrlo malene grozdove sa malim bobama, radmani su joj oko 50% što u konačnici stvara vino izuzetne kvalitete i aromatike. U proizvodnji se macerira par sati što pridonosi kompleknosti i aromatičnosti.

KARAKTERISTIKE: zlatno žute je boje, naglašenih sortnih aroma gdje prevladavaju mirisi breskve i marelice uz malo citrusnih nota grejpa, ima ugodnu kiselost što pridonosi skladu i užitnosti. Intenzitet mirisa i okusa daje ovoj malvasiji tijelo i punoću.

ALKOHOL:14%

POSLUŽIVANJE: puno tijelo lako će je spojiti s morskim jelima: tjesteninom s hlapom, šampijerom na žaru, s hobotnicom ispod peke.

rosé

Rosé Bačić proizveden je tradicionalnom metodom spravljanja rosé vina od crnog grožđa. Kratko vrijeme djelovanja pokožice na sok grožđa rezultat su nježne svijetlo ružičaste boje.

KARAKTERISTIKE: svježe, suho, iskricavo vino, bogato je raskošnim mirisnim notama. Arome voća nepcu pružaju posebnu ugodu i osjećaj raskoši.

ALKOHOL: 12 - 12,5%

POSLUŽIVANJE: kao aperitiv s kockicom leda ili kao dodatak laganoj salati, predjelu ili desertu, pružit će jednak, nezaboravan užitak.

kampijun cuvée

Iza imena Kampijun skriva se latinski naziv uzorka vina za probu kojeg su trgovci uzimali prilikom obilaska i otkupa vina od konoba. Kampijun se dobiva sljubljivanjem tri sorte vina: plavac, syrah i cabernet sauvignon.

KARAKTERISTIKE: intenzivne je, rubinski crvene boje, a karakterizira ga mekoća, pitkost, svježina te blaga taničnost.

ALKOHOL: 12,5 - 13%

POSLUŽIVANJE: idealan je spoj uz jela s plavom ribom, carpacciom, poparom i tamnim mesom.

syrah

Crveno grožđe syrah, najpoznatije u francuskoj dolini Rhône, daje i na Korčuli izvrsna vina jer voli toplu klimu. Syrah stvara jaka, voćna i puna vina.

KARAKTERISTIKE:  intenzivne rubinsko crvene boje, ugodnih kiselina, skladna okusa s izraženim sortnim aromama kupine, borovnice, ljubičice uz naznake crnog papra i tamne čokolade.

ALKOHOL: 13 %

POSLUŽIVANJE: idealno ide uz janjetinu na ražnju i divljač, a voli i jela iz mora poput gulaša od hobotnice, plave ribe.

cabernet sauvignon

Vino koje je pogodno za dulje odležavanje i vrlo je cijenjeno kod dobrih poznavatelja vina. Sorta koja u Dalmaciji kao i u ostatku svijeta daje izvanredno vino.

KARAKTERISTIKE: jake intenzivne rubinskocrvene boje, bogato kiselinama, skladna okusa s karakterističnim sortnim aromama na tamna šumska voća.

ALKOHOL: 13 - 13,5%

POSLUŽIVANJE: idealan je spoj uz jela s plavom ribom, carpacciom, poparom i tamnim mesom.

nagrade

DUBROVNIK FEST VINE 2017 - pošip Bačić zlatna medalja i najbolje ocijenjeno suho bijelo vino

DUBROVNIK FEST VINE 2017 - cetinka proglašena kao vino koje se najbolje sljubljuje s kamenicama

SABATINA 2017 - pošip Bačić zlatna medalja

DEGUSTACIJA

Sva se vina mogu kušati u našoj vinariji uz prethodnu najavu. Degustaciju naših vina možemo organizirati i za veće grupe.

Opustite se i uživajte u gostoprimstvu, ljubaznosti i stručnosti kojom vas vodimo kroz gastronomski doživljaj otoka Korčule.

Radno vrijeme vinarije je od 10.00 - 20.00 sata.