NAŠA VINA

cetinka bačić

Vino proizvedeno od istoimene autohtone sorte otoka Korčule. Vrlo nježno, svježe, lagano i lepršavo vino. Ako se vino može staviti u kontekst bajke onda bi cetinki dodijelili ulogu nježne vile.

KARAKTERISTIKE: svijetlo žute boje s nježnim odsjajem na zeleno. Mirisom podsjeća na vinogradarsku breskvu koja je u okusu još izraženija.

ALKOHOL: 11,5 - 12%

POSLUŽIVANJE: preporučamo koktel sa svježom breskvom kao aperitiv prije jela.

kalina cuvée

Kalina je naziv poljoprivrednog posjeda na kojem je ime obitelji Bačic zapisano preko 700 godina. Kalina Cuvée nastaje sljubljivanjem autohtonih sorti regija srednje i južne Dalmacije: CETINKE, POŠIPA i DUBROVAČKE MALVAZIJE.

KARAKTERISTIKE: zlatno žuta boja zelenog odsjaja. Mirisom se otvara prema koštunjavom voću; breskvi, marelici i bademu. Vrlo je ugodne svježine, blago slankastog završetka.

ALKOHOL: 12 - 12,5%

POSLUŽIVANJE: dobro se slaže s ribljim predjelima i raznim jelima od ribe.

pošip bačić

Pravilnim odabirom termina berbe postigli smo sklad alkohola i kiselina te dobili svježe i harmonično lagano vino koje svojom originalnošću opravdava glas ponajboljeg bijelog vina u Hrvata.

KARAKTERISTIKE: vino je blistave, slamnato zlatnožute boje, dok se ljulja u čaši ostavlja trag vinskih suza po stijenkama. Punog je i osebujnog okusa svojstvenog aromi svježe marelice, smokve i mindela.

ALKOHOL: 13 - 13,5%

POSLUŽIVANJE: zbog umjerenih kiselina savršeno pristaje uz sva jela od ribe, školjki i bijelog mesa. Najbolje je kada je servirano na 12-14°C.

rosé

Rosé Bačic proizveden je tradicionalnom metodom spravljanja rosé vina od crnog grožđa. Kratko vrijeme djelovanja pokožice na sok grožđa rezultat su nježne svijetlo ružičaste boje.

KARAKTERISTIKE: svježe, suho, iskricavo vino, bogato je raskošnim mirisnim notama. Arome voća nepcu pružaju posebnu ugodu i osjećaj raskoši.

ALKOHOL: 12 - 12,5%

POSLUŽIVANJE: kao aperitiv s kockicom leda ili kao dodatak laganoj salati, predjelu ili desertu, pružit ce jednak, nezaboravan užitak.

kampijun cuvée

Iza imena Kampijun skriva se latinski naziv uzorka vina za probu kojeg su trgovci uzimali prilikom obilaska i otkupa vina od konoba. Kampijun se dobiva sljubljivanjem tri sorte vina: PLAVAC, SYRAH I CABERNET SOUVIGNON.

KARAKTERISTIKE: intenzivne je, rubinski crvene boje, a karakterizira ga mekoća, pitkost, svježina te blaga taničnost.

ALKOHOL: 12,5 - 13%

POSLUŽIVANJE: idealan je spoj uz jela s plavom ribom, carpacciom, poparom i tamnim mesom.

cabernet sauvignon

Vino koje je pogodno za dulje odležavanje i vrlo je cijenjeno kod dobrih poznavaoca vina. Sorta koja u Dalmaciji kao i u ostatku svijeta daje izvanredno vino.

KARAKTERISTIKE: jake intenzivne rubinskocrvene boje, bogato kiselinama, skladna okusa s karakterističnim sortnim aromama na tamna šumska voća.

ALKOHOL: 13 - 13,5%

POSLUŽIVANJE: idealan je spoj uz jela s plavom ribom, carpacciom, poparom i tamnim mesom.

prošek bačić

Desertno vino proizvedeno od sorte plavac mali po tradicionalnom receptu prosušivanjem najboljih grozdova na suncu. Od takvog grožđa dobije se vino koje se u prošlosti iznosilo na stolove u najsvečanijim trenutcima i proslavama.

KARAKTERISTIKE: granatnocrvene prema kestenastoj boji, bogatog okusa na sušeno voće, naročito osušenu oskorušu i suhu šljivu, ugodnog umjereno slatkog okusa.

ALKOHOL: 11,5 - 12%

POSLUŽIVANJE: uz lumbiju, pandolete i rožatu nećete moći odljeti tim slatkim užitcima.

nagrade

DUBROVNIK FEST VINE 2017 - pošip Bačić zlatna medalja i najbolje ocijenjeno suho bijelo vino

DUBROVNIK FEST VINE 2017 - cetinka proglašena kao vino koje se najbolje sljubljuje s kamenicama

SABATINA 2017 - pošip Bačić zlatna medalja

DEGUSTACIJA

Sva se vina mogu kušati u našoj vinariji uz jednostavna tradicionalna jela, uz prethodnu najavu. Degustaciju naših vina možemo organizirati i za veće grupe.

Opustite se i uživajte u gostoprimstvu, ljubaznosti i stručnosti kojom vas vodimo kroz gastronomski doživljaj otoka Korčule.

Radno vrijeme vinarije je od 09-22 sata.